Tuesday, November 22, 2011

ΙΘΑΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ.

all photos by stavros "delas" dellaportas copyright 2002 - 2011 all rights reserved.

    το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα στην Ιθάκη που αποδεικνύει περίτρανα ότι οι αρχαιοτεροι κάτοικοι της Ιθάκης λάτρευαν τον Οδυσσέα  ως ιστορικό πρόσωπο και ως ημίθεο.
"Ευχήν Οδυσσει".

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΜΑΡΗΣ


Πληροφορήθηκα ότι ο κ Γερ. Μεταξάς (πρώην Νομάρχης) ξεκίνησε πάλι εμπρός την γνωστή ιστορία που προσβάλει τους θιακούς αλλά και την πραγματική αρχαιολογική επιστήμη και δεοντολογία. Είναι προφανής η δύσκολη θέση στην όποια έχει περιέλθει μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν εις βάρος του στο δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς αναφερόμενες στην δημαρχιακή του θητεία.
Οι φθηνοί αυτοί αντιπερισπασμοί δεν θα του χρησιμεύσουν, για να αποσπάσει την προσοχή από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Καιρός να σταματήσει, να καταφεύγει σε φτηνά επικοινωνιακά κόλπα βάλλοντας κατά της Ιθάκης και της ιστορίας της, όπως εξάλλου συνηθίζει.
Ως πολίτης και δημοτικός σύμβουλος της Ιθάκης του συνιστώ να μην εκμεταλλεύεται κάποια αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του που το μόνο που δείχνουν είναι απλά την ύπαρξη κάποιου μυκηναϊκού οικισμού απ’ αυτούς από τους οποίους όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη και να μην προτρέχει να παραχαράξει την ιστορία θυμίζοντας τον αμίμητο Γκρουεφσκι των Σκοπίων . Η Ιθάκη δεν προσφέρεται για τα παιχνίδια του.



  • Ιθάκη και Όμηρος - η αλήθεια. ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΖΑΚΟ



                                                      

  • Οι ανασκαφές στην σχολή Ομήρου (Άγιος Αθανάσιος) στην Ιθάκη οκτωβριος 2011.








No comments:

Post a Comment

Μπροστά Αετός - Ιθάκη . . . . Μετά την έλευση του Ιανού.

All photos by  stavros "delas" dellaportas  copyright 2002 - 2020 ATTENTION *** Unauthorized copying or use of any of the photogra...