Monday, November 19, 2012

«Κόκκινη Κλωστή Δεμένη»

LOCATION: PYRNOS
TIME: 18-11-2012 - 11:00 - 11:30
SUGGESTED SONG: Manos Hadjidakis - Dance with my own shadow (Instrumental)



Η «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» είναι ένας σύλλογος που δημιουργήθηκε από την ανάγκη μιας παρέας νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στους ανθρώπους της Ιθάκης. Ο χώρος που στέγασε την επιθυμία τους βρέθηκε, αξιοποιήθηκε, εξοπλίστηκε και αποτελεί πλέον ένα κόσμημα που όμοιό του δεν υπάρχει στο Βαθύ. Είναι ένας ασφαλής χώρος που διαθέτει ξύλινο πάτωμα, μπάρα, χώρους παραμονής, τουαλέτα, γραφείο και έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο ο οποίος προσφέρεται για εξωτερικές δράσεις, προβολές ταινιών κλπ. 





Το όνειρο των ανθρώπων που πλαισιώνουν το σύλλογο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» είναι να δημιουργήσουν έναν χώρο που τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα εκφράζονται ελεύθερα, θα δημιουργούν και θα ζουν με την έννοια του ευ ζην. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η αποκλειστική και ξερή διάθεση γνώσεων, αλλά να μάθουμε μέσα από το χορό, τη γυμναστική, τη ζωγραφική πράγματα που θα βοηθήσουν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Πράγματα όπως η αλληλοβοήθεια, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η φιλία, η χαρά της δημιουργίας. 





Γι αυτό το λόγο εξειδικευμένοι κάθε φορά άνθρωποι με  μεράκι προσφέρουν τις γνώσεις τους στα επιμέρους αντικείμενα. Έτσι, ο Μάκης Βώρος, γυμναστής, κάνει προγράμματα εξατομικευμένα σε γυναίκες και γυμναστική σε μικρά παιδιά. Η Γιάννα Σπυροπούλου, γυμνάστρια, κάνει yoga και pilates σε ενήλικες. Η Άννα Χρηστίδου, ζωγράφος- αγιογράφος κάνει μαθήματα ζωγραφικής και δημιουργίας στα παιδιά. Για πρώτη φορά στην Ιθάκη η καθηγήτρια μαθηματικός Πέτση Κατερίνα κάνει αφιλοκερδώς μαθήματα μαθηματικών σε παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού λύνοντας τις απορίες τους και βοηθώντας τα να κατανοήσουν τον υπέροχο κόσμο των μαθηματικών. Η Χάρις Ρηγάλου, παιδαγωγός, μαθήτρια και συνεργάτιδα της χορογράφου- πανεπιστημιακού κας Μάρω Γαλάνη, έχει την παιδαγωγική επάρκεια να κάνει στα παιδιά μικρά και μεγαλύτερα, εκφραστικό χορό. 





Ο χώρος μας βρίσκεται στην περιοχή Πύρνος μετά το συνεργείο του Λευτέρη (επόμενο κτίριο δεξιά) στο Βαθύ της Ιθάκης.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σύγχρονου χορού και πρωταρχικής έκφρασης με την χορογράφο- πανεπιστημιακό Μάρω Γαλάνη, με την οποία θα υπάρχει συνεχής συνεργασία. Ευελπιστούμε στην δημιουργία μιας λέσχης αναγνωστών είτε για παιδιά είτε για ενήλικες, μέσα από την οποία θα γνωρίσουμε τον κόσμο των βιβλίων με καλεσμένους συγγραφείς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής.   











Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία θα μας βρείτε στο χώρο μας καθημερινά και στα τηλέφωνα:
Χάρις Ρηγάλου 6976732224
Γιάννα Σπυροπούλου 6973269328
Μάκης Βώρος 6934403851
‘Αννα Χρηστίδου 6979014463
Κατερίνα Πέτση 6974168088   


all photos by stavros "delas" dellaportas copyright 2002 - 2012 ATTENTION *** Unauthorized copying or use of any of the photographs is Prohibited © 2012 STAVROS "delas" DELLAPORTAS. all rights reserved.

Monday, November 12, 2012

Πατριδογνωσία - μονοπάτι Μαραθιας - Παναγία Σπηλιωτισα.

location: south ithaki - Marathias.
trail distance: 1850 meters.
duration: 25 - 30 minutes.
time: 15:20 - 15:50
song: ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ


























































all photos by stavros "delas" dellaportas copyright 2002 - 2012 ATTENTION *** Unauthorized copying or use of any of the photographs is Prohibited © 2012 STAVROS "delas" DELLAPORTAS. all rights reserved.

Μπροστά Αετός - Ιθάκη . . . . Μετά την έλευση του Ιανού.

All photos by  stavros "delas" dellaportas  copyright 2002 - 2020 ATTENTION *** Unauthorized copying or use of any of the photogra...